Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
3 su bardağı elenmiş un
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet elma (çok ekşi olmasın)
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz, yoğurt, sıvıyağ ve limon suyunu ekleyip tekrar kısaca çırpıyoruz. Unu ve karbonatı ekleyip tahta bir kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Kek hamurumuz hazır.
Orta boy bir borcam ya da fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz.
Kek hamurumuzun yarısını borcama yayıp üzerine yarımşar santim kalınlığında doğradığımız elmaları (kabukları soyulmuş) diziyoruz.
Elmaların üzerine tarçını serpiyoruz.
Tarçın serptiğimiz elmaların üzerine de kalan kek hamurunu güzelce yayıp kalan bir iki elma dilimiyle üzerini süslüyoruz, yalnız süslediğimiz bu dilimler kağıt gibi incecik olmalı, varsa ceviz ya da file fındık ile de süsleyebiliriz.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)