Bu böreğin iç malzemesinde patates ve soğanı çiğden rendeleyip kavuruyoruz. Kesinlikle haşlanarak yapılan patatesli içlerden ya da çiğ olarak konan içlerden çok çok daha lezzetli bir börek içi oluyor.
Malzemeler
5 adet yufka (1 kilogram)
3-4 adet patates (çiğ olacak)
2-3 adet kuru soğan (çiğ olacak)
1-1,5 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
kırmızı pul biber, karabiber
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Üzeri için susam, çörekotu
Yapılışı
Kabuklarını soyduğumuz patates ve soğanları çiğ olarak rendeliyoruz, bir tencereye sıvıyağı alıp üzerine rendelenen patates ve soğanı ekleyip tuzunu ilave ederek sürekli karıştırıp dibini tutmasına izin vermeden güzelce kavuruyoruz, ocaktan indirmeye yakın pulbiber ve karabiber ekliyoruz, içimizi soğumaya bırakıyoruz.
Bir başka kapta yumurta, süt, yoğurt ve suyu iyice çırpıp yufkalara süreceğimiz harcı hazırlıyoruz.
Bir adet bütün yufkayı yayıp önce harcımızdan heryerine sürüyoruz ardından patatesli içten yeterince serpiştirip rulo halinde sarıp yağlanan tepsinin ortasından başlayarak doluyoruz, tüm yufka ve malzemeyle aynı işlemi yaptıktan sonra artan harcı böreğin üzerine sürüp çörekotu ve susamla süsleyip 180 derece fırına veriyoruz, nar gibi kızardığında fırından çıkarıyoruz, Afiyet olsuuunnnnn :))
Tebrik ediyorum çok güzel olmuş ellerinize sağlık canım çekti şuan
YanıtlaSil