26 Aralık 2012 Çarşamba

Beyaz Lahanalı Gözleme


Malzemeler
     Hamuru İçin
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
     İç Harcı İçin
1 adet orta boy lahana
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, pulbiber,karabiber

İç malzemesini patates, peynir, kıyma ya da dilediğiniz malzemeyle hazırlayabilirsiniz, ben lahanayı çok sevdiğim için gözlemelerimi de lahanalı yaptım veeee harika oldu :)


      Önce hamurumuzu yoğuruyoruz, hamurumuz dinlenirken de iç harcımızı pişirebiliriz. Hamurumuz için unu bir kaba alıp üzerine tuzu ekleyerek karıştırıp ortasına bir havuz oluşturuyoruz, azar azar su ekleyerek oldukça yumuşak (neredeyse elimizi bırakmayacak derecede) bir hamuru iyice yoğurarak hazırlıyoruz. Hamurun dinlenmesi çok önemli, dinlendirmezsek hem açması zor oluyor hem de piştikten sonra çok sert oluyor. Yoğurduğumuz hamurun üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

    İç harcı için, lahanamızı incecik doğruyoruz. Bir tencereye sıvıyağı alıp ince doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar piştikten sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz. Ardından lahanalarımızı tencereye ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak yeterince tuz, pulbiber ve karabiber ekleyerek birkaç kez karıştırıp ocaktan alıyoruz.

    Dinlenen hamurumuzdan avuç içinize sığacak büyüklükte bezeler alıp unlanan bir zeminde incecik açıyoruz, iç malzemesinden bolca koyarak yağlamadan bir teflon tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra dilerseniz üzerine hafif tereyağı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)