4 Eylül 2014 Perşembe

Mantı


Tabiki de mantı yapmayı denemeseydim olmazdı :)) Denedim pişman değilim :))) Bir daha olsa yine yaparım, her fırsatta yaparım, hem çoooook güzel oldu hem de kendimi hünerli hissettim niyeyse :))


Malzemeler

3 su bardağı un
2 yumurta (benim yumurtalarım küçüktü 3 tane kullandım)
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi

250-300 gr dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber

Üzeri İçin

Yoğurt
4-5 kaşık tereyağ
Birer kaşık domates ve biber salçası
Nane

Yapılışı

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın, su, tuz ve yumurtaları ilave edip hamuru güzelce yoğurun, ele yapışmayan elastik bir hamur olması gerekiyor, üzerini örterek hamurumuzu dinlendirirken iç malzemesini yapabiliriz. Kıymamızın üzerine soğanı rendeleyip çok az tuz ve karabiber atıyoruz. Hamurumuzu dört eşit parçaya ayırıp ince bir şekilde açıyoruz, pizza bıçağıyla ya da normal bıçakla göz kararı küçük karelere bölüyoruz. İç malzememizden yeteri kadar tüm bu kareciklere paylaştırıp hamurları kapatıyoruz, çok az miktarda unladığımız tepsiye diziyoruz. Bu hamurların yapışmasını önlüyor. Büyükçe bir tencerede makarna haşlar gibi bol su kaynatıp biraz tuz ve sıvıyağ dökerek fazla ununu silkeleyerek tencereye atın, pişen mantılar suyun yüzüne çıkıyor, bir ikisinin tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edip suyunu süzüyoruz.

Üzerine çırpılmış yoğurt (dilerseniz sarımsaklı) döküp, eriyen tereyağında salçaları pişirip en son naneyi ekleyip tüm bu sosu da yoğurdun üzerine döküyoruz. Veeeee afiyet olsuunnn :)

Kendime not: Bugünün ayrıca bir önemi vardı, hüzünlendiren, hep keşkelerle hatırlanacak bir dönem ama ne diyelim ki... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)