10 Haziran 2012 Pazar

Çörekotlu Kurabiye



Malzemeler

150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 yumurta (yumurtanın akı hamurun içine, sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı pul biber
1 ajda bardak çörek otu
1 ajda bardaktan 1 parmak az toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 ajda bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Yapılışı

Öncelikle malzemelerini ilk duyduğumda tuhaf bulduğum ancak tadına bakınca sık sık yapmaya başladığım olağanüstü bir kurabiye. Hamuru yapmak için tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra diledğimiz şekli vererek çok az yağladığımız tepsiye dizip yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. Ayrıca tarifi aldığım yiyecek ve içecek bölümü öğrencilerimize teşekkür ederim...

2 yorum:

  1. denedim çok beğendim artım misafirlerime tereddütsüz yapabiliyorum. Şekeri biraz daha az olunca daha güzel oluyor süper olmuş ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum :)