3 Ağustos 2011 Çarşamba

Ispanaklı Pasta




Malzemeler

200 gram ıspanak
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı

Ispanak güzelce yıkanıp bütün olarak tencereye konur. Suyunu salıp sönene kadar kavrulur. Blenderdan geçirilip püre haline getirilir, soğutulur. Ayrı bir yerde yumurtalar şekerle iyice köpürene kadar çırpılır, yağ ve püre halindeki ıspanak eklenerek çırpma işlemi sürdürülür. Son olarak elenen un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamuru elde edilir. Yağlanmış unlanmış tepsiye dökülerek 185 derece fırında pişirilir. Kek soğuduktan sonra, hazırlanan ve buzdolabında soğutulan krem şanti ile süslenir. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum :)