26 Temmuz 2010 Pazartesi

Bisküvili Pasta

Malzemeler

1 paket kakaolu puding
4,5 su bardağı süt
2 paket petibör bisküvi (Bazı markaların çifte kavrulmuş olanları var, onları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem çünkü tatlı içinde bir yanık kokusu varmış gibi oluyor.)
Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı

Önce 3,5 su bardağı süt ile 1 paket toz puding hazırlıyoruz. Kare ya da dikdörtgen şeklindeki cam kabımızı su ile hafif ıslatıyoruz. (Bu malzemenin kaba yapışmadan kolay alınmsını sağlıyor.)Hazırlanan pudingle kabın tabanını kaplıyoruz. Ayrı bir yerde 1 bardak soğuk sütü bir tabağın içine alıp, bisküvileri birer birer bu sütle ıslatarak fotoğraftaki gibi diziyoruz.


Bir kat bisküvi bir kat puding olacak şekilde tüm malzememizi kullanıyoruz. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.



Dilerseniz aşağıdaki gibi farklı şekillerde ve meyvelerle zenginleştirilmiş halde de hazırlayabilirsiniz.



Bu da aynı malzemelerle yapılabilecek başka bir şekil. (Şekil için yararlandığım site: uzman tv)

1 yorum:

  1. çok pratik ve lezzetli, çok da şık görünüyor. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum :)