18 Haziran 2014 Çarşamba

Lalanga - Kabarcık




Sabah kahvaltılarında, ikindi çaylarında, sahur sofralarında lezzetle yenecek, 5 dakikada hazırlanabilecek pratik bir tarif, buyrun yapmaya...

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu
Aldığı kadar un (krep hamurundan biraz daha katı, koyu akışkan bir kıvam olacak)

Yapılışı

Yumurtaları iyice çırpıp üzerine sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. 2 su bardağı kadar un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz, kıvamı koyu akışkan bir hal alana kadar azar azar un ekleyerek hamuru güzelce çırpıyoruz. Kızgın yağa bir kepçe yardımıyla döküp her iki yüzünü de kızartıp servis tabağına alıyoruz, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)