16 Aralık 2013 Pazartesi

Kakaolu Sünger Kek



Malzemeler

4 yumurta
4 Türk fincanı toz şeker
3 Türk fincanı un
1 Türk fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Öncelikle yumurtanın akı ve sarılarını ayrı kaplara alıyoruz, beyazlarını kar gibi olup kıvamı katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz. Diğer kaptaki sarıların üzerine şekeri ilave edip güzelce çırpıyoruz. Şekerli karışıma yoğurt ve yağı ilave edip karıştırıyoruz. Ardından üzerine unu, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. Son olarak da önceden çırptığımız yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan yukarıya doğru katlaya katlaya harmanlıyoruz, çok şiddetli çırpmamak karıştırmamak gerekli yoksa yumurta sönüyor ve kekimiz kabarmıyor. Karışımımız hazırlandığında yağlayıp unladığımız küçük boy tepsiye döküp 180 derece fırında ilk 20 dakika kapağını açmadan ve ara ara kürdan batırıp kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Merhaba Fatma Hanım sayfanızı uzun süredir takip ediyorum,tariflerinizin hemen hemen hepsini denedim hepsi birbirinden güzel oldu.Umarım en kısa zamanda yeni bir tarifle beni sevindirirsiniz kolay gelsin....İzmirden Jale...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum :)