22 Haziran 2013 Cumartesi

Truff

Malzemeler
Bayatlamış kek dilimleri
Sütlü veya bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)
Soğuk Süt
İsteğe göre ceviz, fındık, fıstık parçacıkları (ben bu tarifte en sevdiğim meyvelerden çilek parçacıkları ekledim)
Dışına bulamak için kakao, hindistan cevizi, toz fıstık vs.

Bayatlamış keklerinizi değerlendirmek için harika bir yöntem, insanın kek yapıp yapıp umarım yenmez de truff yaparım diyesi geliyor :) Tarif bana ait değil, nerede rastladığımı hatırlamıyorum ama sahibinin emeğine sağlık...

Evet yapım şu şekilde:
Bayatlamış keklerimizi elimizle ufalıyoruz. Kekimizin miktarına göre diğer tüm malzemelerin miktarını göz kararı ayarlamamız gerekiyor. Benmari usulü erittiğimiz çikolatamız sıcakken kekin üzerine alıyor ve bir kaşıkla şöyle bir karıştırdıktan sonra çok az az süt ekleyip kıvamını ayarlıyoruz. Elimizle yuvarlayıp şekil verilecek, çok cıvık olmayacak bir kıvama ihtiyacımız var. Dilerseniz şekillendirmeden ceviz, fındık,fıstık parçaları da ekleyebilirsiniz. Şekillendirdikten sonra düz bir tabağa koyduğunuz kakao, hindistan cevizi vb. malzemelerle kaplayıp dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.





4 yorum:

  1. Sağ taraftaki blog arşivinin düzenlenmeye ihtiyaci var Fatmacım 3 tane ağustos 3 tane aralık 1 tane şubat felan çok karışık, tarih sıralaması olsa hiç fena olmaz bence ayların yanına gün ve yıl da yazılmalı bir de benim gibi tombikler için daha az kalorili gıdalar sunmanı talep ediyorum mümkünse, yok öyle birşey diyorsan yine de sen bilirsin :)

    YanıtlaSil
  2. yemek kategorileri oluşturmalısın Fatmacım daha düzenli olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bence de yapmalıyım ama tembellikten yapamıyorum galiba :)) teşekkürler fikir için...

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum :)