3 Temmuz 2013 Çarşamba
Ağlayan Pasta
Malzemeler
4 yumurta
1 paket kakao (25 gr'lık küçük paket)
4 fincan toz şeker (aşağıdaki resimde fincanın boyutunu göstermeye çalıştım, klasik kahve fincanından daha büyük)
4 fincan un
2 fincan su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
Üzeri İçin
1 paket toz krem şanti (1 su bardağı süt ile hazırlanacak)
1 paket çikolatalı sos (paketteki tarife göre hazırlanacak)
Ayrıca 2 su bardağı soğuk süt
Yumurtalar ve şekeri iyice çırptıktan sonra su ve limon suyunu ekleyerek karıştırıyoruz. Unu karışımın üzerine eleyerek ekliyoruz, unun üzerine kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karışytırıyoruz. Yağladığımız orta boy bir tepside ya da borcamda 180 derece fırında pişiriyoruz, ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan, ara ara bir kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz, kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi fırından çıkarıp 2-3 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra 2 su bardağı soğuk sütü kekin üzerine döküyoruz.
Kekimiz soğuyunca hazırladığımız krem şantiyi üzerin sürüp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz. Servis etmeden önce de pişirip soğuttuğumuz çikolata sosundan bir miktar dökerek süslüyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)