Yumuşacık, lezzetli bir pasta... Haydi buyrun yapmaya...
Malzemeler
4 yumurta
4 fincan toz şeker (bildiğimiz küçük Türk kahvesi fincanı)
3 fincan un
1 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pasta Kreması İçin (Ben bu pasta için yarım ölçek hazırladım)
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için
Damla çikolata
Muz
Yapılışı
Pasta kreması için tüm malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşıp göz göz olana kadar pişirmek gerekiyor. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Vereceğim pandispanya tarifi benim tüm pastalarımda kullandığım, inanılmaz lezzetli, yumuşacık, pufidik bir tarif. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazları bir kapta üzerine çay kaşığının ucuyla tuz atıp iyice kabarıp kar beyaz olana kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek mikserin düşük ayarıyla çırpıyoruz. Sıra yumurta beyazlarını eklemeye geldi.
Hamurumuza yumurta beyazlarını ekleyip tahta bir kaşıkla yumurtaları söndürmeden aşağıdan yukarıya doğru katlaya katlaya güzelce harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye güzelce yayıp 180 derece fırında pişiriyoruz.
Ben bir kısmına kakao da ekleyip kendimce şekil vermeye çalıştım :) İlk yirmi dakika fırını açmayarak pandispanyayı bir kürdanla kontrol edip fırından alıyoruz.
Fırından aldığımız pandispanyanın ilk soğukluğu çıkınca sıkı bir rulo haline getirip birkaç saat dinlendiriyoruz.
Sonra geri açıp, soğumuş olan kremayı sürüp şekildeki gibi muzları ve damla çikolatalarla tamamlayıp yeniden rulo haline getiriyoruz.
Dolapta biraz bekletip dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)