23 Ocak 2013 Çarşamba

Meyveli Yaş Pasta-Doğum Günü Pastam

       Kendi doğum günüm için yaptığım ve de afiyetle yediğimiz pasta :) Sanırım bu yılki doğum günümde güzel olan tek şey bu pastaydı :( A, bir de doğum günümün bu yıl Mevlid Kandili'ne denk gelmesi tabii, Alemlere Rahmet olan Efendimiz'e salat ve selam olsun...
         Resimleri eklerken fark ettim ki süsleme konusunda daha 40 fırın ekmek yemem gerekiyor:) 
         Ve son olarak malzeme listesinin uzunluğu gözünüzü korkutmasın gerçekten yapması kolay bir pasta, haydi buyrun...

Malzemeler
Pandispanya İçin
4 yumurta
4 fincan toz şeker (bildiğimiz küçük Türk kahvesi fincanı)
3 fincan un
1 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pasta Kreması İçin
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı

Süslemek İçin
1 paket kakaolu krem şanti
1 çay bardağı süt
İstediğiniz meyveler(ben sadece muz kullandım)
Damla çikolata (isteğe bağlı)
Ayrıca üzerine de ahududulu sos kullandım çünkü evde vardı :)

Yapılışı
Pasta kreması için tüm malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşıp göz göz olana kadar pişirmek gerekiyor. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Vereceğim pandispanya tarifi benim tüm pastalarımda kullandığım, inanılmaz lezzetli, yumuşacık, pufidik bir tarif. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazları bir kapta üzerine çay kaşığının ucuyla tuz atıp iyice kabarıp kar beyaz olana kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek mikserin düşük ayarıyla çırpıyoruz. Sıra yumurta beyazlarını eklemeye geldi. Hamurumuza yumurta beyazlarını ekleyip tahta bir kaşıkla yumurtaları söndürmeden aşağıdan yukarıya doğru katlaya katlaya güzelce harmanlıyoruz. Yağladığımız kalıba döküp 180 derece fırında pişiriyoruz. İlk yirmi dakika fırını açmayarak pandispanyayı bir kürdanla kontrol edip fırından alıyoruz. Pandispanya bir gün önceden pişmiş ve beklemişse çok daha güzel bir pastanız oluyor, hiç değilse fırından çıktıktan sonra 4-5 saat geçmesi gerekir, ancak benim hiç sabrım olmadığından fırından çıktıktan yarım saat sonra kesip kremasını sürdüm, sonuç hiç de fena olmadı :)

Pandispanyamızı yatay olarak üç eşit parçaya ayırıp ara katlara pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları ve damla çikolataları da serperek tüm katları yerleştiriyoruz. Son olarak üzerini hazırladığımız krem şanti ile süsleyip birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)