26 Aralık 2012 Çarşamba

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Muffin ve Vanilya Sosu


Malzemeler
Kek İçin
4 yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 orta boy havuç
1/2 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Sos İçin
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

        Kek için önce yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazları ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarıları ile şekeri de iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından yağ, un, kabartma tozunu eleyerek çırpıyoruz. Rendelenmiş havuç,ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Ben damla çikolata da ekledim. Damla çikolata ve cevizleri biraz unlayarak koyarsanız dibe çökmezler. Son olarak çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyip tahta bir kaşıkla söndürmeden aşağıdan yukarıya katlaya katlaya iyice karıştırıyoruz. Küçük kek kalıplarımıza paylaştırdığımız kekimizi 180 derece fırında pişiriyoruz. Keki kalıpların ağzı bir parmak boş kalacak şekilde paylaştırıyoruz.


       
 Vanilya sosunu ise gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)