24 Aralık 2012 Pazartesi

Bulgur Pilavı



Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domatesin rendesi
2 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
tuz, pulbiber, karabiber
isteğe göre 1 adet tavuk bulyon

Yapılışı

Tencereye sıvıyağı alıp üzerine incecik doğradığımız soğanımızı ve küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyip pişiriyoruz. Domates rendemizi ve salçamızı da tencereye alıp kavuruyoruz. Ardından yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu ekleyip 1-2 dakika karıştırıyoruz. Yeterli olacak kadar tuz, pulbiber ve karabiber ekleyip suyunu ve isterseniz tavuk bulyonu da katarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)