25 Aralık 2012 Salı
Ispanaklı Gül Böreği
Malzemeler
4 adet yufka
Yarım kg ıspanak
Yarım kalıp beyaz peynir
1 büyük boy soğan
3-4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1-2 yumurta (büyüklüğüne göre)
tuz, pulbiber, karabiber
çörekotu, susam
Yapılışı
İncecik doğradığımız soğanları yağımızın yarısını kullanarak kavuruyoruz, yıkayıp sap kısımlarını küçük küçük yaprak kısımlarını irice doğradığımız ıspanaklarımızı ekliyoruz. Ispanaklar sönüp güzelce piştikten sonra peynirimizin tuz oranına göre yeteri kadar tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Ispanaklı harç soğuyunca içine bir çatalla ezdiğimiz peyniri ilave edip karıştırıyoruz.
Ayrı bir yerde yoğurt, süt, yağın geri kalan kısmı ve yumurtalarımızı iyice çırpıyoruz. Yufkalarımızı ortadan ikiye sonra bir kez daha ortadan keserek dört eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçaya önce fırça yardımıyla yoğurtlu harçtan sürüp ardından ıspanaklı harçtan yeteri kadar yayarak gül şekli vererek sarıyoruz. Yağlanan tepsiye dizip üzerine de yoğurtlu harçtan sürüp dilerseniz çörekotu ve susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)