5 Temmuz 2012 Perşembe
Taze Fasulye Kızartması
Öncelikle şunu belirtmeliyim bu tarif yumurtasız yapılır, ancak benim gibi bir yumurta delisi bu tarifin üzerine de yumurta ekleyerek yapıyor. Sizler arzunuza göre yumurta kısmını kullanabilir ya da atlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
2 yemek kaşığı mısır unu( yoksa normal un da olur)
tuz, karabiber
2 adet yumurta
Yapılışı
Kenarlarını temizlediğimiz fasulyeleri kaynayan suya atarak yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz. Düz bir tabağın içine un,tuz, azıcık da karabiber atarak karıştırıp fasulyelerimizi balık unlar gibi unluyoruz. Birkaç kaşık sıvıyağ ile yağladığımız ve kızdırdığımız tavaya dizerek önlü arkalı kızartıyoruz. Dileyenler üzerine çırpılan yumurtaları da dökerek pişirebilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)