5 Temmuz 2012 Perşembe

Taze Fasulye Kızartması


Öncelikle şunu belirtmeliyim bu tarif yumurtasız yapılır, ancak benim gibi bir yumurta delisi bu tarifin üzerine de yumurta ekleyerek yapıyor. Sizler arzunuza göre yumurta kısmını kullanabilir ya da atlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye
2 yemek kaşığı mısır unu( yoksa normal un da olur)
tuz, karabiber
2 adet yumurta

Yapılışı

Kenarlarını temizlediğimiz fasulyeleri kaynayan suya atarak yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz. Düz bir tabağın içine un,tuz, azıcık da karabiber atarak karıştırıp fasulyelerimizi balık unlar gibi unluyoruz. Birkaç kaşık sıvıyağ ile yağladığımız ve kızdırdığımız tavaya dizerek önlü arkalı kızartıyoruz. Dileyenler üzerine çırpılan yumurtaları da dökerek pişirebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)