17 Aralık 2011 Cumartesi

Gül Tatlısı



Malzemeler

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

Şerbeti

3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Yapılışı

Şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Hamurun un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırıyoruz. Kabartmatozu, vanilya ve aldığı kadar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamur ikiye kesip bir parçasını merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıyoruz.
Çay bardağı ile kesiyoruz. 4 adet yuvarlak yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.İçine çekilmiş ceviz ya da fındık koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Ortadan ikiye kesilir.
Tepsiye dizip orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar pişiriyoruz. Şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice çekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.
Hamur fırından alınıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbetle buluşturulur.
(Tarif ve yapılış için yararlandığım site yemekgunlugum.blogs.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)