17 Aralık 2011 Cumartesi

Ev Baklavası



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası

şerbeti için

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

Şerbetin yapılışı

4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.



Hamurun Yapılışı

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltıyoruz ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.Hazırlanan hamuru 30 eşit parçaya bölüyoruz.

Parçaları tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyuyoruz.10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz.

Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştiriyoruz.
Dilediğimiz şekilde kesip üzerine eritilmiş yağı döküyoruz. Pişirdikten sonra şerbetini döküyoruz. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
(Tarif ve yapılış için yararlandığım site: nefisyemektarifleri.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)