3 Ağustos 2011 Çarşamba

Ispanaklı Börek



Malzemeler

5 adet yufka
1 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi İçin:

500–750 gr. ıspanak
1 orta boy soğan
Sıvıyağ
Tuz
kırmızı ve karabiber
Yarım kalıp beyaz peynir

Yapılışı

Ispanaklar iyice yıkanır ve büyükçe doğranır. Soğan incecik doğranır, geniş bir tavaya alınarak tuz eklenir, pembeleşene kadar kavrulur. Ispanaklar eklenerek ağır ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Birer tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber eklenerek birkaç dakika sonra altı kapatılır. Harç soğuduktan sonra beyaz peynir de ezilerek harca eklenir.
Fırın tepsisi yağlanır ve üzerine 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serilir. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpılır, bir kısmı yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ile sürülür. 2. yufka büzüştürülerek yufkanın üzerine serpilir ve yoğurtlu karışım tekrar sürülür. 3. kat yufka serilir ve üzerine ıspanaklı iç güzelce dağıtılır. 4. kat yufka üzerine büzüştürülerek verilir ve yoğurtlu karışımdan sürülür. 5. yufka serilir böreğin yanlarından taşan yufka böreğin üzerine kapatılır kalan yoğurtlu iç sürülür, istenirse çörekotu ve susamla süslenir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. bu tariften yararlanarak yaptım ve cok güzel oldu her gün yapıyorum neredeyse :) tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. bu tariften kaç kişilik çıkıyo börek ilk kez yapcam çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorumunuzu yeni gördüm, yaklaşık 20 dilim çıkıyor.

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum :)