25 Eylül 2011 Pazar

İrmik Tatlısı



Malzemeler

1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 paket şekerli vanilin yada 2-3 damla vanilya ekstraktı
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı

1.Tencereye sütü, şekeri ve irmiği ekleyip ocağı açın.
2.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
3.Kaynayan tatlınızı (küçük baloncuklar çıkaracak) ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ve margarini ekleyerek hızlıca karıştırın.
4.İsteğe göre küçük kaplara yada önceden ıslatılmış borcama dökün.
5.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat dinlendirin.

Afiyet Olsun

İsterseniz, dilimledikten sonra çikolata sosu, damla çikolata, meyve ya da ceviz, fındık gibi yemişlerle süsleyebilirsiniz.
(Tarif ve yapılışı için yararlandığım site: mutfaksirlari.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)