4 Şubat 2011 Cuma

Muzlu Kolay Pasta



Pasta Keki İçin

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema İçin

2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt

Süslemek İçin

2-3 adet muz (İsteğe göre herhangi bir meyve kullanılabilir)
Damla çikolata

Yapılışı

Öncelikle toz krem şanti ve sütü koyulaşana kadar güzelce çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.

Keki hazırlamak için, önce yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpıyoruz. (yaklaşık 10 dk., köpük köpük olana kadar)Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış ve unlanmış küçük boy tepsiye dökerek 170 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra, keki ikiye kesip her iki katı da soğumuş krem şanti ve doğranmış meyve ve damla çikolata ile süsleyerek hazırlıyoruz. Soğuyana kadar buzdolabında bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)