3 Ağustos 2011 Çarşamba

Havuçlu Toplar



Malzemeler

5 orta boy havuç
1/2 paket petibör bisküvi (havuçların büyüklüğüne göre bazen birkaç tane fazladan eklemek gerekebiliyor)
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı

Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuçları şekerle birlikte, suyunu salıp iyice çekene kadar pişiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Cevizleri ve bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp soğuyan havuca ekleyerek yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp hindistan cevizine batırıyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)