5 adet yufka
1/2 kg beyaz peynir
2 adet kabak
2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
üzeri için: susam, çörekotu
Hazırlanışı
Bir kap içerisinde süt, su, sıvıyağ ve yumurtaları iyice çırparak bir karışım elde ediyoruz. Ayrı bir yerde kabaklarımızı rendeleyip biraz tuzla ovduktan sonra sudan geçirip süzüyoruz ve ezdiğimiz peynirle karıştırıyoruz. Tepsimizin zeminini sıvıyağ ile hafif yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak yayıyoruz. Geri kalan diğer yufkaları ortadan ikiye bölerek kullanıyoruz. Sonra sırayla bir kat peynirli içten bir kat sütlü karışıma batırılmış yufka sererek tüm malzemeyi kullanıyoruz. En üst kata sadece yufka serip kalan sütlü karışımı tepsinin her yerine gezdiriyoruz. Üzerine isteğe göre çörekotu ya da susam serperek pişirebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)