27 Ekim 2010 Çarşamba

Islak Kek



Malzemeler

1 buçuk su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 buçuk su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı

Karıştırma kabına tozşekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyerek mikserle iyice çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı dolusu ayırın.
Kalan karışıma yumurtaları ekleyip mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyip düşük devirde çırpıp karıştırıyoruz. Son olarak unlanmış ve fazla unu elenmiş fındıklarımızı da ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kekimiz sıcakken ayırdığımız karışımı kekin her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek ya da biraz damla çikolata serpiştirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)