Malzemeler
4-5 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2-3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1-1,5 tatlı kaşığı pulbiber
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
1/2 kg salamura asma yaprağı
Yapılışı
Soğanları incecik doğrayıp, rendelenmiş domatesi, ayıklanmış yıkanmış pirinci ve diğer tüm malzemeleri iyice harmanlıyoruz. (Genelde harcı kavrularak yapılır ama ben iç harcını çiğ olarak kullanıyorum.)Asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek yıkıyoruz. Yaprakları ellerimizle sıkarak sudan çıkartıyoruz böylece fazla tuzu gitmiş oluyor. Yaprakların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar içten koyup yaprağı sigara böreği gibi sarıyoruz. Pişireceğimiz tencerenin dibine bir sıra yaprak diziyoruz.(Tencerenin dibi tutmasın diye) Üzerine sarmaları dizip bir sıra daha yaprak diziyoruz. Yaprakların üzeriden yarım çay bardağı zeytinyağı ve üzerine çıkacak kadar kaynamış su ekleyerek üzerine bir tabak kapatıp tencereyi ateşe koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişirip, sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)