19 Ağustos 2010 Perşembe
Kalburabastı
Malzemeler
2 yumurta
125 gr margarin (eritilmeyecek)
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra limon suyunu katıp 10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için unu bir kaba alıp oda sıcaklığında olan margarinle iyice karıştırıyoruz. Üzerine karbonat ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz, ortasını açıyoruz. Bu havuza sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ya da sirke ve yumurtaları kırıp yoğurmaya başlıyoruz. Son olarak cevizleri ekleyip elimizi bırakan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Cevizleri hamura katarak yoğurmak yerine şekil verirken hamurun arasına da koyabilirsiniz.
Yoğurulan hamurun muhakkak 15-20 dakika dinlenmesi gerekiyor, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirebilirsiniz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, iri gözlü bir süzgeç, rende ya da kızartma yaparken kullandığımız kepçe ile şekil vererek yağlanan tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hamurumuz sıcak şerbetimiz soğukken şerbeti döküyoruz ve şerbetini çekmesi için bekliyoruz. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)