19 Ağustos 2010 Perşembe

Havuçlu Tarçınlı Kek



Malzemeler

4 yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 orta boy havuç
1/2 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından yağ, un, kabartma tozunu eleyerek çırpıyoruz. Son olarak rendelenmiş havuç,ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Ben üzerine çikolata sosu da kullandım, isteğe bağlı olarak siz de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


Aşağıdaki ise kek kalıbı yerine fırın tepsisi ile pişirdiğim havuçlu tarçınlı kekim, bunlara ek olarak bir avuç kadar da damla çikolata ekleyerek yaptım ve sonuç harika oldu :)

















Son olarak aşağıda görülen ise bu çok sevdiğimiz keki farklılaştırmak adına denemelerimden biri :) 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ekleyip un miktarını biraz arttırarak yaptığım bir havuçlu kek, sonuç güzeldi ancak ev halkı önceki tarifi tercih ettiklerini belirttiler :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)