28 Mart 2015 Cumartesi

Fıstık Ezmeli Kurabiye

Malzemeler

Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı fıstık ezmesi
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Yapılışı


Un hariç diğer malzemeleri kabın içine alıp tel çırpacakla iyice çırpıyoruz. Sonra unu eklelip spatula ile karıştırıyoruz. Biraz ele yapışan bir kıvamı oluyor, şekil verilmesi kolay olsun diye hazırlanan hamuru yarım saat buzlukta bekletiyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hafif donmuş hamuru buzluktan çıkartarak cevizden biraz daha büyük parçalara bölerek avucumuzun içinde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Elimizde çok fazla tutmadan mümkün olduğunca elimizi çabuk tutmaya gayret gösteriyoruz :) Elimizle hafif bastırıp çatal ile artı (+) şekli veriyoruz. Kurabiyeler birbirine çok yakın dizilmeyecek ve çok bastırılmayacak. 


Aralıklı dizilmesi önemli çünkü pişerken hamur yayılıyor. 20 dakika pişirip tepsi içinde soğutuyoruz. Artan kurabiyeler cam kavanoz içinde muhafaza edilirse tazeliğini daha iyi korur. Afiyet olsun :)


1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum :)