4-5 adet büyük boy havuç
2 paket petibör bisküvi (sade olanlardan, çifte kavrulmuş olmasın)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
1 çay bardağı kadar toz şeker
2 yemek kaşığı margarin (eritilecek)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi ya da vanilya
Yapılışı
Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz, Üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz, Şekeri ekleyip 5-6 dakika daha kavuruyoruz, Bu işlemi dikkatli yapıp yakmadan ocaktan alıyoruz, İri iri kırdığımız bisküvilerin üzerine tüm malzemeyi ekleyip bisküvileri çok ezmeden karıştırıp streç film ile rulo, piramit gibi dilediğiniz şekli verip sararak buzlukta 5-6 saat bekletiyoruz, Dilimleyip servis ediyoruz, Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)