2 Kasım 2014 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler

500 gr taze fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kadar tuz
1 adet küp şeker ya da 1 çay kaşığı kadar toz şeker
2 su bardağı su

Yapılışı

Ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri tencreye alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları,  kabuklarını soyup minik minik kestiğimiz domatesleri, suyu, tuzu, şekeri ve yağı ekliyoruz. Ben tüm malzemeleri bir seferde tencereye koyarak pişiriyorum, hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Ocağın altını oldukça harlı açıyoruz, yemeğimiz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp fasulyeler iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Fasulyenizin cinsine göre belki bir miktar daha su eklemeniz gerekebilir, eğer pişerken su ekleyecekseniz sıcak su eklemenizi öneririm. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)