13 Ağustos 2012 Pazartesi

Şeftalili Turta


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr tereyağı ya da margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin

3 adet büyük boy şeftali
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı

İç harç için şeftalileri soyup minik minik doğruyoruz. Bir tavaya alıp üzerine toz şekeri serpiyoruz. Şeftaliler suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte pişiriyoruz. Biraz soğuyunca üzerine üzüm, ceviz ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.

Hamur için, karıştırma kabına yumuşamış tereyağını, sıvıyağı, yumurtaları ekliyoruz. Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Yoğurdu ilave edip karıştırıyoruz. Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu ekleyip ununu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru çok yoğurmamaya özen gösteriyoruz.

15-20 dakika dinlendirdiğimiz hamuru iki eşit parçaya bölüp bir kısmını tepsimizini boyunda açarak yağladığımız tepsiye koyup üzerine harcımızı güzelce yayıyoruz, hamurun diğer kısmını şeritler haline getirip harcın üzerini süslüyoruz. Son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp Güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)