23 Temmuz 2012 Pazartesi

Sokak Simidi


Malzemeler

2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
5,5-6 su bardağı un

Üzeri İçin

Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Bol susam

Yapılışı

Ilıttığımız 2 bardak suyumuzu mayanın üzerin dökerek bir kapta 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Derin bir kabın içine unumuzu alıp üzerine tuzu ekleyerek ortasını havuz gibi açıyoruz, dinlendirdiğimiz mayayı hamurun ortasına dökerek iyice yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 2 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere bölerek yarım saat de böyle dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurlarımızı şekillendirebiliriz. Her bir bezeyi elimizle tezgahın üzerinde ince uzun bir fitil haline getirip ikiye katlıyoruz, birkaç kez kıvırıp iki ucunu bir araya getirerek elimizle yuvarlayarak birleştiriyoruz. Şekillendirdiğimiz hamuru önce ayrı bir yerde hazırladığımız su-pekmez karışımına ardından da susama batırıp yağlanan tepiye diziyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 300 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)