6 Temmuz 2012 Cuma
Pişi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
Yapılışı
3 su bardağı un ölçüp bir kaba alın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ortasını açıp yoğurt ve suyu ekleyerek yoğuruyoruz. Merdaneyle açılabilecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edilmesi gerekiyor. Un miktarını ona göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ben hamuru üç eşit parçaya ayırıp unladığım tezgahta her bir parçayı açarak kesip kızgın yağda kızarttım. Hamurun daha iyi kabarması için ince açtığım hamuru 4 kenarından katlayıp tekrar açtım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)