24 Haziran 2012 Pazar

Kıymalı Patlıcan



Malzemeler

Yarım kilo patlıcan
2 orta boy soğan
1 adet sivri biber
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
250 gr kıyma
tuz, pulbiber, karabiber

Yapılışı

Alacalı soyduğumuz patlıcanları parmak şeklinde 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz, bir kabın içerisine tuzlu su yaparak patlıcanları 1 saat bu suda bekletip acısının çıkmasını sağlıyoruz. Sudan çıkartıp elimizle sıktığımız patlıcanları kızgın yağda kızartıp bir tabağa alıyoruz. Ayrı bir tencerede 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile ince doğradığımız soğanları ve sivribiberleri kavurup üzerine kıymayı ekleyerek onu da kavuruyoruz. Kıymanın üzerine salçayı ekleyerek karıştırıyoruz ve patlıcanlarımızı da ekliyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Kısık ateşte domatesler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)