18 Mart 2012 Pazar

Çikolatalı Meyveli Pasta



Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Kreması İçin

400 gr süt kreması
400 gr çikolata (300 gr sütlü, 100 gr bitter)

Üzeri İçin

1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt

Süslemek İçin

Damla çikolata
Arzu ettiğiniz meyveler

Kekin Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave ediyoruz, 6-7 dakika güzelce çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Orta boy bir çembere aktarıp 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. (Mümkünse kek bir gün önceden pişirilmelidir.)

Kremanın Hazırlanışı

Kremayı tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ilıklaşınca dolaba kaldırıp 1 gün bekletiyoruz.

Yapılışı

Kekimizi iki parçaya bölüp ilk parçayı servis tabağına alıyoruz. Üzerine kremanın yarısını, damla çikolataları ve dilediğimiz meyveleri yerleştiriyoruz. Diğer kek parçasını da koyup kalan kremayla kaplıyoruz. Üzerine hazırladığımız krem şanti sürüp her yerini kaplıyoruz, yine süslemek için damla çikolata ve meyve kullanıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum :)