Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması İçin
400 gr süt kreması
400 gr çikolata (300 gr sütlü, 100 gr bitter)
Üzeri İçin
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt
Süslemek İçin
Damla çikolata
Arzu ettiğiniz meyveler
Kekin Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave ediyoruz, 6-7 dakika güzelce çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Orta boy bir çembere aktarıp 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. (Mümkünse kek bir gün önceden pişirilmelidir.)
Kremanın Hazırlanışı
Kremayı tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ilıklaşınca dolaba kaldırıp 1 gün bekletiyoruz.
Yapılışı
Kekimizi iki parçaya bölüp ilk parçayı servis tabağına alıyoruz. Üzerine kremanın yarısını, damla çikolataları ve dilediğimiz meyveleri yerleştiriyoruz. Diğer kek parçasını da koyup kalan kremayla kaplıyoruz. Üzerine hazırladığımız krem şanti sürüp her yerini kaplıyoruz, yine süslemek için damla çikolata ve meyve kullanıyoruz. Afiyet olsun.
slm etkinligimin son günler yinede katilirsaniz sevinirim
YanıtlaSil