Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
3-4 adet yeşil soğan
1 adet salatalık
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
2 çorba nar ekşisi
1 adet kıvırcık salata
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı
Bulguru bir kaba alarak üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su döküp kabın ağzını kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Ardından bulgurumuzu karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tavaya sıvıyağı alıp ince doğradığımız yeşil soğan ve salçayı çok az kavurup altını söndürüyoruz, soğutup bulgura katarak karıştırıyoruz. Üzerine kabuklarını soyarak doğradığımız domates, salatalık, baharatlar, tuz, maydanoz, limon suyu ve nar ekşisini ekliyoruz. (Ben olmadığı için nar ekşisi koyamadım ama muhakkak koymayı deneyin) Geniş bir kaba kıvırcıkları dizerek üzerine de kısırımızı alıyoruz. Dilerseniz kıvırcıkları da ince ince doğrayarak kısırın içine katabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)