Malzemeler
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Adet Kuru Soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
Yapılışı
Kuru soğanı incecik doğrayıp sıvıyağ ile biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Ayrı bir yerde mercimeği yıkadıktan sonra dört-beş su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum :)