29 Mart 2015 Pazar
Tavuklu Şehriye Salatası
İlk kez sevgili Gün'de yiyip tadına doyamadığım ve sıkça yapmaya karar verdiğim harika ve bir o kadar da sağlıklı bir salata... Tarif için Gün'e sevgilerimle :)
Malzemeler
2 parça tavuk gögüs eti
2 su bardağı tel şehriye
7-8 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase konserve mısır
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet limon suyu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
Tavuk etlerini yıkadıktan sonra üzerine su ekleyip güzelce haşlıyoruz. Tavukları haşladığımız suyu dökmeyip şehriyeleri pişirmek için kullanacağız. Haşlanan etleri iyice tel tel olacak şekilde didiyoruz.
Ayrı bir yerde tencereye sıvıyağı koyup tel şehriyelerimizi birkaç dakika kavurup üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyundan ekleyip kapağını kapatarak orta ısıda suyu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kornişonlarımızı küp küp doğruyoruz, soğuyan şehriyelerimizi, didilen tavuk etlerimizi, mısırı, ince ince kıydığımız maydanoz ve dereotunu üzerine ekleyip, limon suyu, baharatlar ve tuzunu da ekleyip iyice harmanlıyoruz. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık bende sayfama beklerim fatmaninmutfagiii.blogspot.com
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor
YanıtlaSil