7 Temmuz 2012 Cumartesi

Yumurtalı Ispanak


Malzemeler

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça (domates ya da biber salçası olabilir)
Tuz, karabiber, pulbiber
4 adet yumurta

Yapılışı

İncecik doğradığımız soğanı ve sıvıyağı bir tavaya alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ve ayıklayıp yıkadığımız ve büyükçe doğradığımız ıspanakları tavaya ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştırıp ıspanakların aralarında havuzlar açarak buralara yumurtaları kırıyoruz, karıştırmadan kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1-2 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)