26 Temmuz 2010 Pazartesi

Limonlu Hindistan Cevizli Kek



Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Limon suyu ve rendesi (1 adet limon)
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Yapılışı

Önce şeker ve yumurtaları iyice çırpın (10 dakika kadar). Ardından süt, sıvıyağ, limon suyu, limon rendesi ve hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve hafifçe karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve yağlanıp unlanmış tepsi ya da kalıba dökerek 180 derece fırında 45-50 dk. pişirin. (Silikon kalıplardan kullanırsanız, keki kalıptan çıkarmak çok daha kolay olacaktır.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)